2016. március 6., vasárnap

Hamupipőke Book Tag

Ezt a taget nemrégiben találtam és annyira megtetszett, hogy rögtön lefordítottam. Remélem, ti is szeretni fogjátok! :)

 
 
Gonosz mostohatestvérek- egy könyv olyan szereplőkkel, akiket egyszerűen utálsz
Stephenie Meyer Alkonyata ugrott be azonnal (ezalatt az egész sorozatot értem). A díszes társaság egyik tagját sem kedveltem meg. Idegesített Bella folyamatos hisztizése és döntésképtelensége, Edward és Jacob viselkedése, ami az óvodás gyerekekére hasonlított leginkább. A jellemfejlődés pedig elmaradt, utólag visszagondolva az egész olyan, mintha heteket töltöttem volna az egysíkú karakterek univerzumában. Ennek ellenére mégis kénytelen vagyok bevallani, hogy 12 évesen tetszett (bár az utolsó részt 14 évesen már nagyon untam).

Herceg- egy könyv egy úriemberrel
Philippa Gregorytól A királycsináló lányában Gloucester hercege, a későbbi III.Richard számomra tökéletesen ideillik. Akárki akármit mond, számomra ő megtestesítette a tökéletes úriembert (persze lehet, hogy ebben a sorozatnak is szerepe volt :)).

Hamupipőke- egy szereplő, aki bájos, kedves és dacos
Sokat gondolkodtam, de számomra ebbe a kategóriába leginkább Mia illik bele Meg Cabot sorozatából, A neveletlen hercegnő naplójából. Ő az, aki tényleg kedves és bájos, de kellően dacos is. Gondolom, aki olvasta a sorozatot, az emlékszik rá, hogy amit Mia egyszer a fejébe vett, azt onnan lehetetlen kiverni.

Tündér- egy szereplő, akire mindig vigyáz valaki
Hmmm, nem is tudom, talán Harry Potter. Ő az a szereplő, aki szinte sosem marad egyedül és valaki (általában Dumbledore) mindig egyengeti az útját.

Segítő állatok- egy könyv, ami mindig boldoggá tesz
Meseátiratok, minden mennyiségben, magyarul, németül vagy angolul, a lényeg, hogy egy jó kis meseátirat legyen. Alex Flinntől A szörnyszívű volt az a könyv, ami miatt beleszerettem ezekbe a feldolgozásokba, így ha mindenképp ki kell választanom egyetlen könyvet, akkor ezt mondanám.

Hamu- egy könyv, ami egyáltalán nem érdekel
Cassandra Clare legújabb irományaival kapcsolatban érzek így. Azóta, hogy A Végzet Ereklyéi sorozat utolsó három részét és a Bane krónikákat egy újabb, felesleges bőr lehúzásának éreztem, teljesen hidegen hagynak az írónő alkotásai. Szép volt, jó volt, amíg imádtam az írónőt, de sajnos ez már elmúlt és a következő sorozatait biztosan nem fogom elolvasni.

Tök- egy szereplő, aki jelentősen megváltozik
Valójában kettőt is tudok mondani. Marina Fioratótól A Botticelli-titok főszereplő párosa pontosan ilyen, hiszen adva volt egy utcalány és egy szerzetes furcsa, kissé lökött párosa, akik a történet végére mindketten jelentős változáson mentek keresztül.

Lehetetlen- egy könyv olyan befejezéssel, amit nem láttál előre
Azonnal Kate Morton könyvei jutottak eszembe. Még csak a Távoli órákat és a Felszáll a ködöt olvastam, de mindkét regény végén az írónő bedobott egy olyan csavart, hogy percekig csak pislogtam és az járt a fejembe, hogy 500 oldalon keresztül átvertek.

Csak lélegezz- egy könyv, ami arra buzdít, hogy legyél bátor
Philippa Gregory könyveivel tudok erre a kérdésre igazán választ adni. Imádom, hogy a könyveiben szereplő nők képesek arra, hogy egy férfiak uralta világban irányítsák a sorsukat, méghozzá úgy, hogy látszatra sokszor a háttérben maradnak. Örök kedvenc és azt is megmutatja, hogy egy kis ésszel mi mindent el
lehet érni.

Boldogan éltek, amíg meg nem haltak- egy könyv tökéletes befejezéssel
Tudom, hogy egy korábbi kérdésre is ezzel válaszoltam, de most sem tudok mást mondani: Alex Flinntől A szörnyszívű. A meseátiratokért rajongó énem számára ez az igazi boldog befejezés.

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    Forrásmegjelöléssel természetesen, a későbbiekben igényt tartanék a Book Tag-re. :)
    Amúgy nagyon jó lett. Tetszettek a válaszaid, kivéve az Alkonyatos, mert én nagyon szerettem a Twilight-ot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Rendben, viheted nyugodtan :)
      Köszönöm :) Hát igen, az Alkonyat eléggé megosztja az olvasókat, én pedig elég hamar kiábrándultam belőle. De tudod, ízlések és pofonok :D

      Törlés
    2. Szia! :)

      Köszi szépen. :)

      Igen, ebben igazad van.
      Az Alkonyat megosztó. De én akkor is imádom. :)

      Törlés