2016. november 30., szerda

Novemberi összefoglaló

El sem hiszem, hogy ilyen gyorsan eltelt a november. Ha az utóbbi napokra gondolok, a decemberrel együtt beköszöntött a tél is, legalábbis a csípős téli hideg megérkezett, Bécsben pedig megnyíltak a karácsonyi vásárok, így az igazi karácsonyi hangulat is rám tört. Ugyan a turisták tömegét nem szeretem, de a vásárok nagyon szépen fel vannak díszítve és valószínűleg a november utolsó napját is a Rathausplatzon lévő csokiszökőkúttal fogjuk megédesíteni.



Az elmúlt hónapban ellátogattam a Primarkba, ami hamarosan hivatalosan is a kedvenc boltommá fogok kinevezni. Ezúttal egy Roxfortos pulcsit zsákmányoltam. 

Kivételesen filmnézésre is szakítottam időt, egyik unalmas estémen megnéztem a Liza, a rókatündért. Ezek után kedvem támadt egy sorozathoz is, így került sorra A fehér királyné is, Harry Potter rajongóként pedig nem hagyhattam ki a Legendás állatok és megfigyelésüket sem. Utóbbi azért is volt különleges élmény, mert életemben először voltam német nyelvű filmen moziban.

Olvasások terén sajnos nem alakult olyan fényesen a november, inkább a tanulásé volt most a főszerep. Mindössze Philippa Gregorytól A makrancos királynét és Dickenstől a Karácsonyi éneket sikerült végigolvasnom. Azóta belekezdtem Baráth Katalintól A fekete zongorába is. Remélem, sikerül egy kicsit a krimikhez fűződő viszonyomon is javítani vele. 

A november könyvvásárlás nélkül telt. Pontosabban rendeltem, de a könyvek még nem érkeztek meg, így azokat majd hozzácsapom a decemberi összefoglalómhoz.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon irigyellek, hogy a híres és nevezetes bécsi, karácsonyi vásárt megtekintheted! Mondjuk azért én sem panaszkodhatok a Vörösmarty téren lévővel. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy egy órája értem vissza, nagyon szép volt! Rengeteg vásár van Bésben, nekem a schönbrunni az egyik kedvencem :) A Vörösmaty téren még sosem voltam, de az is nagyon jó lehet :)

      Törlés