2016. február 20., szombat

Dorothy Blog Award

Régóta tartoztam már ezzel a bejegyzéssel. A díjat Lonette-től kaptam még január elején, de sajnos eddig el voltam havazva és nem volt időm kitölteni. Ezúton is köszönöm a díjat és a türelmedet is :)



A szabályok:
Köszönd meg a díjat!
Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!
Írj 12 dolgot a saját blogodról!
Válaszolj 12 kérdésre!

Varázstinta- Lonette blogja:

Nem is emlékszem pontosan, mikor és hogyan találtam rá Lonette blogjára. Először arra figyeltem fel, hogy rengeteg olyan könyvet olvasott, amiket én is szerettem. Többször visszanéztem a blogjára, majd feliratkoztam és azóta is lelkes olvasója vagyok. Szeretem a bejegyzéseit olvasni és az is öröm, hogy egy különleges személyiséget ismerhettem meg benne. Egy korabeli lányról nem is feltételeztem volna, hogy ilyen könyveket olvas, rajong a viktoriánus Angliáért és kézimunkázik :)

12 dolog a blogomról (itt csalni fogok és csak 11-et írok):

1. Áprilisban indult el az oldal, amihez az ötletet egyik régi, kedves némettanárom adta. Neki meséltem, hogy túl sok a szabadidőm és sokszor unatkozom az egyetem mellett, mire ő fölvetette, hogy indítsak egy blogot, így tulajdonképpen az oldal létrejöttét is neki kell megköszönni :)

2. Igen, akkoriban meglehetősen sokat unatkoztam. Azóta okosan kitaláltam, hogy minél több órát fölveszek, így az utolsó félévekre hagyom a szabadidőt, hogy minél kevesebb csúszással vészeljem át az egyetemet. Azóta a szabadidőm száma rohamosan csökken, a blogra fordított idő szintén, ellenben a némettudásom rengeteget javult :D

3.  A blog valószínűleg még nem nyerte el végleges formáját, tervezek néhány változtatást, de a háttér például biztos marad, nagyon a szívemhez nőtt ez a kép.

4. Ez lesz a 49. bejegyzés, de az 50.-hez is készül már a vázlat.

5. A leglátogatottabb bejegyzések általában a book tagek, amik közül most is van pár a tarsolyomban, már csak azt kell kivárni, amíg kitöltöm és felteszem őket :)

6. A legtöbb látogató Molyról, más blogokról, illetve a Google-ból érkezik.

7. A Google a legtöbb embert egy Philippa Gregory-könyvről írott bejegyzésemhez, A királycsináló lányához irányítja.

8. Hiába olvasok rengeteg klasszikust, képtelen vagyok rászánni magam arra, hogy bármelyikről is írjak egy bejegyzést. Egyszer-kétszer már megpróbáltam, de végül mindig töröltem a vázlatot. (Bár lehet, hogy a későbbiekben még meg fogom próbálni. Esetleg megvárom, amikor nem lesz heti egy kötelezőm...)

9. Amikor belekezdtem a blogba, nem is számítottam rá, hogy ennyi embert fogok megismerni a blogolás miatt. Ennek ellenére örülök, hogy így történt, ugyanis a megismert emberek egytől egyig fantasztikusak, kedvesek és nélkülük biztosan nem élvezném ennyire ezt az egészet :)

10. Zsófi volt az első ember, aki hozzászólást írt egy bejegyzésemhez. Erre kristálytisztán emlékszem, ugyanis majd kiugrottam a bőrömből örömömben, amikor ezt megláttam :)

11. Megfordult már a fejemben a gondolat, hogy néha filmekről is kéne írni. Ez az ötlet eddig azért nem valósult meg, mert általában nem nézek filmeket, ha meg mégis, akkor rengeteget, az pedig azzal ér véget, hogy azt sem tudom felidézni, hogy mit láttam :) Ennek ellenére persze előfordulhat, hogy a későbbiekben filmekről is olvashattok majd a blogon :D

A kérdések:

Kedvenc kritikád, amit egy könyvről írtál?
Philippa Gregory: A királycsináló lánya (Annak ellenére, hogy szidtam a fordítást, a könyv is és a bejegyzés megírása is kellemes emlékeket idéz fel bennem.)

Mi alapján döntöd el, hogy mi legyen a következő olvasmányod?
Rengeteget szenvedek ilyenkor, képes vagyok több könyvbe is beleolvasni, hogy kiválasszam, melyik lesz a következő. Általában az lesz a befutó, amelyikhez van hangulatom.

Jársz rendszeresen könyvtárba?
Igen, de csak az egyetem miatt, az olvasmányaimat csak nagyon ritkán szerzem be onnan, azonban ha beszabadulok és a saját szórakozásomra szerzek be könyveket, akkor rettenetes vagyok :D

Melyik volt a három eddigi leglátogatottabb bejegyzésed?
Jodi Picoult: Gyere haza
Fagyi Book Tag
Philippa Gregory: A királycsináló lánya

Hogyan képzeljünk el egy bejegyzés írása közben?
Amikor megszáll az ihlet, elfoglalom az ágyat és gond nélkül megírom a bejegyzést:)

Átlagban milyen tanuló voltál irodalomból?
Ötös voltam mindig. Az irodalom volt a kedvenc tárgyam, megjártam az emelt magyar érettségit is. Még egyetemen is jó jegyeket szoktam kapni irodalomból, pedig németül rettegtem tőle :D

Általában ütemezed a bejegyzéseket vagy akkor írod meg őket, amikor éppen odajutsz?
Miután megírom őket, félreteszem egy kicsit, majd néhány nap múlva újraolvasom, leellenőrzöm és ha ez megvan, azonnal felteszem.

Van kedvenc blogod (nem feltétlen könyves)?
 Elég sok blogra fel vagyok iratkozva, de kedvencet nem tudnék választani :)

Mi volt az első recid?
Nem volt még sosem recipéldányom :D

Van olyan könyves szereplő, akivel cserélnél, akinek belebújnál a bőrébe?
Szereplőt nem tudok mondani, de vannak olyan könyves helyszínek, ahova szívesen ellátogatnék. Szívesen megnézném Angliát, Oroszországot, és persze a Roxfortba is szívesen elmennék, ahol kijárnám mind a hét évet:D

Melyik könyvhöz hasonlót vársz a legjobban?
Philippa Gregory könyveihez hasonlót, de egy jó történelmi regény bárkitől, bármikor jöhet és a meseátiratoknak is képtelen vagyok ellenállni.

Milyen más hobbikat űzöl az olvasás mellett?
Szeretek filmeket nézni (már amennyiben szakítok rá időt :D), újabban pedig egyre gyakrabban teszek órákig tartó sétákat.

Van olyan regény, amelyet mindig szeretsz újra és újra elővenni?
Újraolvasni nagyon ritkán szoktam, inkább úgy mondanám, hogy időnként leveszek egy-egy könyvet a polcról, amibe belelapozok. Ezek leggyakrabban Philippa Gregory könyvei, Alex Flinn Szörnyszívűje, illetve azok a regények, amiket gyerekként sokszor elolvastam (Harry Potter, A neveletlen hercegnő naplója).

Mit olvasol éppen?
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 11- A hercegnő férjhez megy (könyvtári könyv, amint megláttam, tudtam, hogy kell)

A díjat ugyanezekkel a kérdésekkel Évinek és Petusnak küldöm :)

2 megjegyzés:

  1. Juj, de jó, hogy elnyerhettem az első kommentelő címet itt a blogodon (és annak is nagyon örülök, hogy annak idején rátaláltam a blogra) ! :) :D
    Én nagyon szívesen olvasnék tőled filmes bejegyzéseket is! :)
    A Szörnyszívűvel már egy jó párszor szembe találkoztam mostanában, úgyhogy szerintem hamarosan ki is hozom majd a könyvtárból... igen, amint elfogyott itthonról a mostani hatalmas halom könyvtári könyv. :)
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy rátaláltál a blogra, ugyanis én is a kommented után jártam először nálatok :D Kellett az a komment, hogy felfedezzük egymás oldalát :)
      Hmm, néhanapján lehet, hogy lesz néhány filmes bejegyzés is :)
      A Szörnyszívű elolvasását csak támogatni tudom, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy elfogult rajongója vagyok a meseátiratoknak :D

      Törlés