2015. augusztus 16., vasárnap

Zombiapokalipszis Book Tag

Évi és Petus hívtak ki erre a tagre, amit meg is szeretnék nekik köszönni, hiszen nagyon vicces volt megválaszolni ezeket a kérdéseket.


Először is itt vannak a tag szabályai:

Választanom kell 5 könyvet.

A címüket fel kell írnom cetlikre, majd belerakni olyan valamibe, ahonnan ki tudom húzni, melyik kérdéshez melyik könyv tartozik.

Ha kihúztam egy fecnit az azon szereplő könyvet véletlenszerűen ki kell nyitnom valahol, és az ott található névvel kell válaszolnom a kérdésre.

A második kérdésre ugyanabból a könyvből kell válaszolnom, mint először, ugyanezzel a módszerrel.

A 3. és a 4. kérdésre ugyanígy kell válaszolnom.
A választott könyveim:

Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: A hercegnő
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Suzanne Collins: Futótűz

És nem is fokozom tovább a feszültséget, nézzük, melyik könyvszereplőkkel kéne túlélnem egy zombiapokalipszist!

Az első ember, aki meghal
Will (A hercegnő)- Jaj, ne! Először is, imádom Willt, másodszor pedig ad némi aggodalomra okot, hogy az apokalipszis első halálos áldozata egy árnyvadász. Nem is értem, hogy történhet ilyen, leginkább arra tudok gondolni, hogy Willt zombikacsák támadták meg, szegény fiú pedig sokkot kapott a szeme elé táruló látványtól és nem tudott harcba szállni velük.

Az a személy, akit elgáncsolsz, hogy elmenekülj a zombik elől
Tessa (A hercegnő)- Nos, ő egyike azoknak, akiket tényleg képes lennék elgáncsolni egy zombitámadás esetén. Tessa néha nagyon idegesítő tudott lenni a fiúk közti őrlődéseivel és egyébként sem tartom képesnek arra, hogy túléljen egy zombiinváziót, főleg, hogy Will már nem tudja megmenteni.

Az első ember, aki zombivá változik
Grandmére ( A neveletlen hercegnő naplója 1.)- Ezt a jelenetet könnyen el tudom képzelni. Clarisse-t, Genovia özvegy hercegnéjét teázás közben éri támadás, és ahelyett, hogy menekülőre fogná, parancsokat kezd osztani a zombiknak, illetve belefog egy előadásba a helyes viselkedésről. Amikor senki sem hallgat rá, hercegnői illemtanleckére küldi az élőhalottakat, akik inkább átváltoztatják, mint hogy megtanulják az udvarias és hercegnőhöz méltó viselkedés alapszabályait.

Az az ember, aki téged gáncsol el, hogy elmeneküljön a zombik elől
Mia (A neveletlen hercegnő naplója 1.)- Szerintem Miának nem kellene menekülnie. Amilyen paranoiás, biztosan kidolgozott valamilyen tervet egy apokalipszis esetére.

A csapat idiótája
Peeta (Futótűz)- Nem nevezném idiótának, de tagadhatatlan tény, hogy Peeta nem élne túl egy zombitámadást. Túlságosan jószívű, őt kéne állandóan megmenteni, ami igencsak rontaná az esélyeit.

A csapat agya
Finnick (Futótűz)- Ő erre a szerepre ideális választás, bár szerintem inkább egyszerre képviseli az erőt és az agyat is.
A csapat orvosa
Gideon (Smaragdzöld)- Ezzel a választással megfogtam az Isten lábát, ugyanis Gideon orvostanhallgató. Van esélyünk!
A fegyverszakértő
Rakoczy (Smaragdzöld)- Lehet, hogy az előbb túl korán örültem és nincs esélyünk, ugyanis a könyvben elég ellenszenves alak volt és ha emlékezetem nem csal, akkor egy alkoholistáról van szó. Ráadásul hajlamos a csapat orvosa ellen fordulni. Jaj nekünk...
 
A harcos
Simon (Üvegváros)- Hát Simont mindennek nevezném, csak harcosnak nem. Azt hiszem, a következő kérdésen múlik, hogy túlélem-e a zombiapokalipszist.
A csapatkapitány
Jace (Üvegváros)- Megmenekültünk! Jace az egyik legjobb ember erre a posztra, ő át tud menekíteni bárkit egy zombitámadáson. Már az egója is gyilkos...
Végezetül pedig adok egy tanácsot, amit nem árt megfogadnotok:


Emlékezzetek Willre és sose bízzatok egy kacsában!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése