2015. szeptember 10., csütörtök

Autumn Book Tag

Lonette hívott ki erre a tagre, amit ezúton is meg szeretnék neki köszönni. Az Ő válaszait ITT olvashatjátok. Bevezetésnek ennyi elég is lesz, lássuk azokat a kérdéseket :)

Mit szeretsz legjobban az őszben?
Talán az időjárást. Szeretem, hogy még nincs igazán hideg, nem kell még attól tartanom, hogy leesik a hó és mindenhova nehezebb lesz eljutni, de a rettenetes melegnek már vége van. Ráadásul az ősz jelenti a nyári szünet végét is, amit minden évben egy kicsit vártam is, hiszen végre elkezdődött az iskola és végre volt valami elfoglaltságom. Sőt, most is várom már, de az egyetem csak októberben kezdődik, pedig nem bánnám, ha már előbb járhatnék.


Melyik az a könyv, ami emlékeztet az iskolás napjaidra?
Ezek általában azok a könyvek, amikben a cselekmény nagy része egy iskolában játszódik, vagy legalábbis a szereplők többsége iskolás. Elsőként Meg Cabottól A neveletlen hercegnő naplója jutott eszembe a gimis drámákkal, a rettenetes matekórákkal és minden őrültséggel, amikre az átlagos tizenévesek képesek. Jaj, a régi szép emlékek...

Melyik az a borító, ami őszi hangulatot idéz számodra?
Sarah Addison Allen Édes élet című könyvének a borítója szerintem tökéletesen passzol ide. Azokról a sárga falevelekről azonnal az ősz jut eszembe.


Melyik a kedvenc horror/halloween történeted?
Ilyet nem igazán tudok mondani, ugyanis alapvetően távol tartom magam ezektől a könyvektől, ha pedig mégis olvasok ilyet, az mindenképpen klasszikus. Szóval Mary Shelley Frankenstein című könyve vagy Stevenson Dr. Jekyll és Mr. Hyde című regényét tudnám mondani, de én mai szemmel egyiket sem nevezném horrortörténetnek és egyik sem nőtt igazán a szívemhez. Valójában J. M. Barrie Pán Péterének eredeti változatát olvasva sokkal többször rázott ki a hideg, mint a fent nevezett történetektől...

Mi a kedvenc horror/halloweeni filmed?
Az ilyen típusú filmeket sem kedvelem igazán, szóval hiába töröm a fejem, egyetlen olyat tudok mondani, ami illik ebbe a kategóriába, ez pedig a Hókusz Pókusz című film. Elég régen láttam, és csak arra emlékszem, hogy egy dilis, őrült film volt, ami Halloween idején játszódott.

Melyik őszi megjelenésű könyvet várod a legjobban?
A Park Kiadó novemberre ígérte Nicolas Barreau A világ végén megtalálsz című könyvét, amit azonnal kívánságlistára is tettem. Már nagyon várom!
 
Melyik őszi megjelenésű filmet várod legjobban?
Itt kell bevallanom, hogy a filmes megjelenésekkel kapcsolatban nem igazán vagyok képben. Azt tudom, hogy Az éhezők viadala-A kiválasztott még idén kijön, azt meg fogom nézni, a többi őszi megjelenésű filmet pedig valószínűleg csak néhány hónappal később.

Melyek azok a könyvek, amiket idén tervezel olvasni?
Nincsenek konkrét terveim, sőt általában nagyon sokáig tart kiválasztani a következő olvasmányomat.  Jelenleg 242 könyv van a várólistámon, azok közül szeretnék minél többet elolvasni (már ha túljutok a mostani olvasási válságomon).

Kiket tagelsz be?
Két kihívottam lenne, Évi és Petus. Remélem, nem bánjátok, lányok :) Rajtuk kívül pedig bárki vigye, akinek kedve támad kitölteni!


2 megjegyzés: