2016. augusztus 9., kedd

Júliusi összefoglaló


Egy kis kihagyás után ismét megérkeztem a havi összefoglalóval. Sajnos a júniusi bejegyzés elmaradt, amit leginkább azzal tudok magyarázni, hogy az előző hónap vége nem volt számomra valami fényes. Vizsgáztam több tárgyból is, a meleg is elnyomott, emellett ki kellett költöznöm a koleszból, amit jövőre felújítanak. A költözködés és a vizsgák persze mind június utolsó hetére estek, így a bejegyzésírásra se időm, se kedvem nem volt, a július elejét pedig rengeteg alvással töltöttem, hogy többé-kevésbé kiheverjem a félév fáradalmait. Reményeim szerint a blog élete is hamarosan visszatér a normális kerékvágásba, de először nézzük, hogyan telt a július.

A hónap legnagyobb sikere az volt számomra, hogy két hét alatt sikerült befejeznem a tíz oldalas beadandómat, ami még nyárra maradt. A fellegekben jártam, amikor végre megírtam az utolsó bekezdést is, azóta gőzerővel készülök a latinvizsgára.

Sajnos az olvasmánylistám is meglehetősen szegényes lett ebben a hónapban. Dosztojevszkijtől a Feljegyzések a holtak házábólt olvastam, idén már másodszorra. Tévedés ne essék, az újraolvasás oka nem az, hogy annyira tetszett, hanem mert a beadandómhoz kellett. Mellé még sikerült besuvasztanom ebbe a hónapba Hermína Frankovától a Ki tud franciául? című pöttyös könyvet és Silvia Zucca Asztrológiai útmutató összetört szíveknek című regényét. 

Tényleg nem volt valami pörgős holnap ez a július, a bejegyzés is elég nyúlfarknyira sikeredett, de remélem, hogy az augusztusról többet tudok majd írni. Elöljáróban annyit mondok, hogy készülök az Alexandrába, hogy a nyári akció keretein belül kifosszam a boltot, remélem, idén is sikerül sok jó könyvet vásárolnom.

2 megjegyzés:

  1. Remélem sikerült kipihenned magad, és sok könyvet sikerül bezsákmányolnod az Alexandrában!(:
    Átérzem a helyzetedet, nekem az augusztusom ilyen zűrös, háromhetes intenzív nyelvtanfolyamon veszek részt, ami annyira lefáraszt, hogy olvsni sincs erőm... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nem vagyok olyan fáradt, az Alexandrába pedig holnap megyek! :D
      Látom, nem csak nekem van ilyen zsúfolt nyaram. Sok sikert a nyelvtanfolyamhoz, elhiszem, hogy nagyon fáradt vagy. Engem a mindennapos latintanulás is teljesen leszív :(

      Törlés