2016. augusztus 24., szerda

Silvia Zucca: Asztrológiai útmutató összetört szíveknek

Fülszöveg: Alice, ​​az idealista és kissé lökött Mérleg egy feltörekvő tévécsatornánál egyengeti karrierjét. Előző pasija, egy szabadságmániás Vízöntő épp most jelentette be, hogy eljegyzi új barátnőjét, aki ráadásul terhes. Ha még ez nem lenne elég, a csatorna felvesz egy önimádó Oroszlánt, hogy leépítse az oda nem illő munkatársakat. Alice retteg új főnökétől, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fülig beleszeressen.
A lány egyetlen reménye, hogy új barátja, Tio mindent tud az asztrológiáról, és bölcs tanácsokkal látja el őt mind a munka, mind a szerelem terén. Alice el akar menekülni az Oroszlán iránt érzett vonzalma elől, hát beleveti magát az élet sűrűjébe, ahol szexmániás Nyilasokkal, higgadt Bikákkal, kitartó Kosokkal, hazug Halakkal és bosszúszomjas Skorpiókkal hozza össze a sors. Tiónak sikerül annyira a zodiákus bűvkörébe vonnia Alicét, hogy az már zöldségest és orvost is a születési képlete alapján választ, mígnem legjobb barátnője, a gondoskodó Rák orvoshoz viszi horoszkópfüggősége miatt.


Bevallom őszintén, először az fogott meg ebben a könyvben, hogy a fülszöveg tanúsága szerint a szerző az asztrológiára építette fel a cselekmény jelentős részét. El sem tudtam képzelni, hogy milyen történet fog ebből az egészből kikerekedni, de annyira érdekesnek tűnt ez az ötlet, hogy a regény egyszerűen nem hagyott nyugodni. Sokáig halogattam az olvasását, aztán a beadandóm írása közben úgy döntöttem, hogy itt az ideje belevágni, valószínűleg tökéletes lesz lazításnak.

A számításaim tökéletesen beváltak, nem kellett csalódnom. Az Asztrológiai útmutató összetört szíveknek pontosan az a nyári limonádé volt, amire szükségem volt és amire számítottam is. Eleinte amiatt aggódtam, hogy esetleg nem fog tetszeni a könyv, különös tekintettel arra, hogy Molyon csak 71 százalékot kapott. Azt, hogy ilyen rossz az értékelések aránya, a mai napig nem értem, hiszen ez a regény a maga nemében tökéletes. Persze nem szabad többet várni tőle, mint amit a fülszöveg és a borító ígér: egy könnyed kis történetet, ami egy időre kikapcsol.
az olasz borító szerintem nagyon jól sikerült

Jól szórakoztam olvasás közben. Alice személyében egy meglehetősen szeleburdi és lökött hősnőt ismertem meg, akinek a mindennapjai sokszor megmosolyogtattak. Hihetetlen volt az a sok kalamajka, amibe keveredett, miközben a szerelmet hajkurászta és a kiszemeltjeit asztrológiai szempontból is elemezte. Remek pillanatokat szerzett a könyv, annak ellenére, hogy nem volt benne sok váratlan esemény. Felvonultatta a Hollywoodtól megszokott elemeket, mind a szereplőket, mind a történéseket tekintve, de azok remekül szórakoztattak. A horoszkópos bolondéria pedig egy különleges bájt adott a történetnek, hihetetlen módon fel tudta dobni a könyvet, amikor Alice és Tio teljesen váratlanul elkezdtek a csillagállásokról beszélni, ráadásul ők minden egyes szavukat komolyan gondolták. Alice szerelmi ügyei szintén minden pénzt megértek, különösen, miután felbukkant Giorgo, az exbarátja, aki szerintem méltán pályázhat az év egyik legviccesebb és legnevetségesebb könyvfigurája címére.

Őszintén szólva, nem volt rossz a könyv, de szuperlatívuszokban sem tudok beszélni róla. Leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a könnyed, romantikus történeteket vagy azoknak, akik egy kis limonádéra vágynak. Nem szabad sokat várni a könyvtől, de a maga nemében kitűnő kikapcsolódást nyújthat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése