2016. április 1., péntek

Márciusi összefoglaló

Arra gondoltam, elindítok egy havonta megjelenő, új rovatot, ami egy kicsit személyesebb hangvételű lenne és leginkább arról szólna, hogy mi minden történt velem az elmúlt hónapban és miket csináltam. Reményeim szerint egy havi örömködés kerekedne ki belőle, amivel mindig az adott hónap végén, illetve a következő hónap elején jelentkeznék.


Két beadandót is leadtam, mindkettővel át is engedtek, így letudtam néhány, meglehetősen időigényes tárgyamat. Végre! :)

A blog új köntöst kapott, és más szempontokból is tervezek változtatásokat. A jövőben több bejegyzést tervezek egy hónapra és ezután filmekről és sorozatokról is olvashattok majd.

A konyhában elkezdtem kiélni kreatív hajlamaimat, újabban egyre jobb alkotások születnek, én pedig nagyon élvezem a főzőcskézést. 

A hónap elején kaptam egy új, elképesztően aranyos szobatársat.

Felfedeztem két BBC-s minisorozatot is. Az And then there were none című Tíz kicsi néger adaptációról már írtam, a Háború és békéről pedig a közeljövőben érkezik a bejegyzés.

A hónap végén megejtettem 2016 első könyvvásárlását és beszereztem néhány új könyvet. Marina Fiorato már korábban megvett kilóra, ezért is került hozzám A Mandulaliget Madonnája és A velencei szerződés. David Ebershofftól A dán lány már évekkel ezelőtt felkeltette érdeklődésemet, de akkor a témája egy kissé megijesztett, de most a film kapcsán megvettem, illetve bíztam benne, hogy már eléggé felnőttem egy ilyen témájú könyvhöz. John Burnham Schwartz Haruko hercegnőjét pedig 900 forintért adták, ennyiért bűn lett volna nem megvenni.

Az olvasmánylistám kapcsán nem vagyok valami büszke magamra, alig van időm olvasni, ellenben büszkén jelenthetem, hogy négy könyvet sikerült kivégeznem márciusban. A legnagyobb örömöm az volt, hogy Dosztojevszkij Feljegyzések a holtak házából című könyvén is sikerült átrágnom magam egy hét alatt. Egyetemre kell, magamtól sosem olvastam volna el, de utólag el kell ismernem, hogy nem is volt olyan rossz, bár olvastam már a szerzőtől jobbat is és bejegyzést sem tervezek róla.

4 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Bocsi, hogy ide írok, csak gondoltam szólok, hogy kitettem végre a blogomra a tőled kölcsönkért Hamupipőke Book Tag-et.
    Megjelöltem a blogodat forrásnak. Természetesen.

    Ha van kedved, akkor nézd meg az én válaszaimat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, hogy ide írtál :) Rendben, majd megnézem a válaszaidat :))

      Törlés
  2. Örülök az új rovatnak, szeretem a kicsit személyesebb dolgokat, mert így jobban megismerhetjük egymást. Gratula a két beadandóhoz és a főzési sikereidhez. :) A dán lányról kíváncsian várom majd az értékelésedet. Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az járt a fejemben, hogy egy kissé személyesebbé kéne tenni a blogot. Köszönöm :) Lesz róla bejegyzés biztosan, eddig nagyon jó (Bécsig elolvastam 200 oldalt, azóta semmit és a tanulásra próbálom rávenni magam, de előbb-utóbb csak befejezem :D )

      Törlés