2016. május 6., péntek

Áprilisi összefoglaló

Jesszusom, ritka bolond hónapon vagyok túl, örülök is, hogy véget ért. Nagyon őrült volt ez az április, beteg is voltam, az egyetem se könnyítette meg az életemet, így most én is különösen kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből a bejegyzésből.


Ennél jobb képet nem sikerült
a koleszban csinálnom
A hónap elején egy bevásárlókörút alkalmával zsákmányoltam a New Yorkerben egy csodaszép virágos felsőt.

Átestem az egyetemen egy előadáson, amit nekem kellett megtartanom. Nem sikerült valami fényesre, de legalább ezt is kipipálhattam.

Idén először jutottam el a könyvfesztiválra is, ahonnan négy könyvvel tértem haza. Naomi Novik Rengeteg című könyvét nem tudtam otthagyni, ahogyan a Jók és rosszak iskoláját sem. Nicolas Barreau könyveit imádom, így nem volt kérdés, hogy A világ végén megtalálsz is velem jön, Danielle Paige Dorothynak meg kell halnia című könyve pedig egyszerűen fantasztikusnak tűnik, muszáj volt megvennem. Ezek után úgy döntöttem, hogy visszafogom magam, mert egyrészt a táskámnak is volt súlya, másrészt az otthoniakat sem akartam nagyon kiakasztani...

Olvasás terén egész jó arányt sikerült kialakítanom. Négy könyvet sikerült befejeznem ebben a hónapban, az ötödiken most rágom magam át. David Ebershofftól A dán lányt nagyon szerettem, Antoinette May Pilátus felesége című könyve pedig minden kis apró hibája ellenére pozitív emlékként maradt meg. Végre sort kerítettem Lisa Genova Megmaradt Alice-nek című könyvére is, illetve sikerült elolvasnom Jojo Moyes Mielőtt megismertelekjét is . Utóbbi kettőről még bejegyzés sem született, de egyiknek se bántam meg az elolvasását. Diane Hagertől A riválist most gyűröm, de szegény könyv több sebből is vérzik, ami igencsak nehézzé teszi az olvasást.
A könyvfesztiválos szerzemények

Nos, ennyi lenne az április. Valóban nem áll mögöttem valami izgalmas hónap (vagyis de, ugyanis most tényleg minden összejött), de őszintén remélem, hogy a május érdekesebben és persze kellemesebben telik majd :)

7 megjegyzés:

  1. Na nagyon kíváncsi leszek, hogy a Dorothynak meg kell halnia hogy fog tetszeni, már én is régóta szemezek azzal a könyvvel. :)
    A felső tényleg szuper, én is imádom az ilyen rózsás virágos cuccokat! :)
    Zsófi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nagyon várom, hogy elolvashassam. Sajnos most otthon kellett hagynom, nem fért volna be a bőröndbe, de majd legközelebb elhozom, utána pedig mesélek. :))
      A New Yorker most tele van ilyen virágos cuccokkal, ha esetleg van valahol a közeledben, érdemes lehet benézni. Én tegnap megint voltam és még egy virágos felsővel jöttem haza :D

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki ez a virágos póló, a helyedben én sem hagytam volna ott! Nem is gondoltam volna, hogy voltál Könyvfesztiválon, szerintem elkerültük egymást, pedig milyen izgalmas lett volna összefutnunk pár percre is! Jó kis könyveket hoztál magaddal haza, a Rengetegre kíváncsi vagyok, sokat szemezgettem már vele a boltokban. ((:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! (azóta vettem még egy virágos felsőt :D)
      A Rengetegről lesz bejegyzés (azt elárulom, hogy tetszett), már készülök megírni, csak a héten eléggé lusta voltam, még egy vázlatot se sikerült összehoznom, de ami késik, nem múlik. :)
      Kár, hogy elkerültük egymást :( Könyvhétre is jössz? Ott esetleg találkozhatnánk! :))

      Törlés
    2. Virágos pólókból sosem elég! :D
      Tervezek a Könyvhétre is menni, pár sarokra van a sulimtól a Vörösmarty tér, úgyhogy nekem bármelyik nap tökéletes lenne. ((:

      Törlés
    3. De jó, akkor ha van kedved, tényleg összefuthatnánk! :) Nekem valószínűleg a szombat lenne a jó (sajnos utána még három hétre vissza kell jönnöm ez egyetem miatt), de előtte majd még írok Molyon! :))

      Törlés
    4. Nagyon örülnék, ha sikerülne összehoznunk egy találkozót, a szombat tökéletes lenne! ((:
      Akkor majd még molyon beszéljük meg a részleteket, ha neked tényleg jó ez az időpont. :)

      Törlés